Gotowali smacznie i zdrowo

Projekt „Ruch i zdrowie. (re) Aktywacja dofinansowany przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego NOWEFIO na lata 2021-2030 to nie tylko zajęcia sportowe, tutoring i nauka tworzenia własnego kanału na YouTube, ale także zajęcia z gotowania, które cieszyły się dużym zainteresowaniem uczestników.

Tym razem obie grupy projektowe ugotowały trzy różne zupy kremy: groszkową, dyniową oraz pomidorową. Przyrządziły też smaczną sałatkę owocową oraz „kulki mocy” –m.in. z orzechów, migdałów, daktyli, suszonych moreli i kakao.

Młodzi kucharze okazali się niemal profesjonalistami – sprawnie przyrządzili zupy i sałatki, by na deser zajadać zdrowe słodycze. Podczas warsztatów nie zabrakło także ducha zdrowej rywalizacji, a w czasie degustacji – wymiany poglądów na temat różnic smakowych potraw, które gotowane były według tych samych przepisów.

Swoje pociechy znowu wspierały i udzielały fachowej pomocy panie: Magdalena Kańska, Monika Klekowska, Marzena Sobkowiak i Małgorzata Żurawicz. Bardzo im dziękujemy!

Sfinansowano ze środków @narodowyinstytutwolnosci w ramach #NOWEFIO. @Komitet do spraw Pożytku Publicznego.

Print Friendly, PDF & Email